Doorgaan naar inhoud

Milieu

Er wonen in Nederland maar liefst 2,3 miljoen katten. Die katten moeten allemaal hun behoefte doen en in de meeste gevallen gebruiken ze daarvoor natuurlijk de kattenbak. Maar hoe ga je nu zo milieuvriendelijk om met die kattenbakvulling én wat doen De Kattenbakvullers er aan om het milieu te ontlasten?

KATTENBAKVULLING EN HET MILIEU
Al onze kattenbakvullingen zijn biologisch afbreekbaar en hebben een minimale milieubelasting. Wij verkopen geen kattenbakvulling op basis van silicaat, omdat de productie hiervan bijzonder belastend is voor het milieu. Wij kiezen voor betere alternatieven zoals Biokat's en 66 Days. Wil je gaan voor een 100% hernieuwbare kattenbakvulling? Kies dan voor houtkorrels. Deze hebben de laagste milieubelasting van allemaal.

NIET IN DE GFT BAK
Hoewel al onze kattenbakvullingen zijn gemaakt van 100% natuurlijke bestanddelen, mogen deze na gebruik niet in je GFT bak worden gedeponeerd (de groene container). Dat heeft te maken met de ontlasting en mogelijke ziekteverwekkers. Er zijn gemeenten en afvalverwerkers die het wel toestaan, maar dit zijn uitzonderingen. Kijk altijd even op de lokale afvalwijzer om het zeker te weten. Ben je niet zeker van het beleid in jouw gemeente? Kies dan altijd voor de restafval container (grijs).

DE KATTENBAKVULLERS EN HET MILIEU
Ook wij helpen een handje mee aan minimale belasting van het milieu. Grote internetwinkels gebruiken duizenden dozen per dag om hun pakketten te verzenden. Enorme distributiecentra verbruiken grote hoeveelheden energie om de pakketten bij jou thuis te krijgen. Wij kiezen voor een andere weg: alle bestellingen worden zonder extra dozen of verpakkingsmaterialen bij je thuis gebracht. 90% van de producten die wij verkopen zitten tegenwoordig in een papieren zak. De kattenbakvulling gaat rechtstreeks vanaf de pallet in ons magazijn het busje van onze bezorger in. Een minimale milieubelasting dus! Ons streven is om volledig plasticvrij en doosvrij te werken.